Върнаха в ареста Милан, убил човек на пешеходна пътека

12:49, 13 окт 15 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Апелативният съд в Пловдив отмени паричната гаранция от 10 000 лева за Милан Дивеков и го прати обратно в ареста. Магистратите върнаха казуса на пловдивската Окръжна прокуратура, тъй като тя трябва да се произнесе относно промяната на мярката за задържане.

"Окръжният съд не е бил надлежно сезиран и не е имал основание да се произнася. Въпросът е в компетенциите на обвинението", обяви докладчикът от Апелативния съд Христо Крачолов.

Припомняме, че на 12 август тази година Милан блъсна с колата си и уби 63-годишния Димитър Д. на пешеходна пътека на бул. "Никола Вапцаров" в Пловдив. Срещу 24-годишния шофьор е повдигнато обвинение по чл. 343 от НК за причиняване на смърт по непредпазливост при шофиране с превишена скорост.

На 8 октомври Милан обжалва задържането си под стража и Окръжният съд взе спрямо него по-леката мярка - освобождване под парична гаранция 10 000 лв. Тогава прокурор Стефани Черешарова заяви, че изменението на мярката е неоснователно.

В автотехническата експертиза е установено, че обвиняемият е карал със 100 км/час, като скоростта е била двойно по-висока от разрешената. Той има множество наказателни постановления за превишена скорост. На 30 юли 2009 г. му е бил отнет контролният талон. На 18 септември същата година отново за шофиране с висока скорост му са били взети книжката и талонът. Месец по-късно е бил засечен да управлява неизправен автомобил. Има и фишове за неизпълнение на разпорежданията на контролните органи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама