Павлова търси 60 млн. лв. за ремонт на тунелите

12:15, 13 окт 15 / Политика 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 60 милиона лева са нужни за основен ремонт на пет от основните тунели по пътната мрежа в страната, обяви днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Не се очаква обаче средствата да бъдат намерени през следващите години, допълни тя, въпреки че съоръженията не са обновявани от времето на Тодор Живков.

Конкретно за тунела "Витиня", където преди дни стана най-тежката верижна катастрофа в историята на страната, Павлова посочи, че компетентните органи все още не са завършили своята проверка. "Всички чакаме резултатите от нея, за да се предприемат действия, ако са необходими", допълни тя. И заяви, че преди инцидента няма сигнал в АПИ за разлято гориво.

Според Павлова всеки ден компетентните институции минават през тунелите, виадуктите и магистралите, за да проверят тяхното състояние. Тя обаче не отговори на въпроса защо във "Витиня" няма аварийни телефони. 

Министърът на регионалното развитие припомни, че преди всеки зимен сезон се взимат редица мерки, сред които намаляване на скоростта за движение в тунелите до 70 км/ч, изкърпване на дупки и асфалтиране и други. До 15 ноември ремонтните дейности ще приключат, а машините ще бъдат преоборудвани за зимния сезон. 1 100 от тях вече са готови, като се очаква още 2 400 да бъдат преоборудвани за зимно поддържане на пътищата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама