Магазин за хранителни стоки горя през нощта в Русе

12:06, 13 окт 15 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
5 сигнала за инциденти са вдигнали на крак екипите на РД ПБЗН – Русе през изтеклото денонощие, съобщават от Областната дирекция на МВР. Спасителните екипи са премахвали гнезда на стършели в района на хижа в лесопарк “Липник”; гасили са запалени сажди в комин на къща на ул. Мальовица в Русе;

Реагирали са по сигнал за запалване в района на бул. Тутракан, където се е оказало, че произшествие няма, а е излизала пара от топлопреносните тръби на ТЕЦ- Русе. На 12 октомври, за времето от 22:00 до 23:05 часа, екип от РСПБЗН- Ветово е изпратен по сигнал за катастрофа с лек автомобил, излязъл от пътя Смирненски- Тетово.

Не се е наложила намесата на пожарникарите, т.к. до пристигане на екипа водачът е бил изведен от колата, леко е пострадал и е откаран от ЦСМП в МБАЛ- Русе. Спасителите са прекъснали акумулаторната батерия на автомобила.

На 13 октомври, за времето от 03:42 до 06:25 часа, два екипа от Втора РСПБЗН- Русе и един от Първа РСПБЗН– Русе са гасили пожар в магазин за хранителни стоки в Русе на ул. Гюргево. Произшествието е ликвидирано на площ около 72 квадратни метра. Нанесени са щети на магазина, оборудването и стоката.

Първоначалните съмнения на огнеборците са за късо съединение в електрическата инсталация. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група от ОДМВР - Русе. Причината за възникване на инцидента се изясняват, води се разследване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама