Фонд „Математика на бъдещето” и МГ „Баба Тонка” обявяват видеоконкурс „Моите будители”

11:32, 13 окт 15 / Култура 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За втора поредна година, фонд „Математика на бъдещето”, съвместно с МГ „Баба Тонка”, организират конкурс за кратък филм на тема „Моите будители”. Инициативата е посветена на 1 ноември – Ден на народните будители и има за цел да фокусира вниманието на младите хора, по интересен и увлекателен за тях начин, към съвременните будители.

В конкурса имат право да се включат всички настоящи ученици в МГ „Баба Тонка”, като филмът може да бъде заснет с мобилен телефон, фотоапарт, таблет или камера. Продължителността му не трябва да е повече от 3 минути и да се приема във формат avi, mov, mp4, h.264, с резолюция 1920х1080/ 1280х720/ 720х576 PAL — 25 кадъра.

Задължително е краткото видео да е на български език, а авторите му трябва да го изпратят със своя кратка визитка. Крайната дата е 25 октомври включително.

Победителите ще бъдат избрани от жури в състав Иван Иванов – председател на Обществения съвет към фонд „Математика на бъдещето”, Младен Любенов – главен редактор на вестник „Утро” и Мирослав Стойчев – режисьор в БНТ 2-Русе.

За отличените са предвидени парични награди от 150 лева за първо място, 100 лв. за второ и 50 лв. за трето. По преценка на журито ще бъдат раздадени и поощрителни награди. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 30 октомври в аулата на МГ „Баба Тонка”, където ще бъдат връчени и наградите.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама