Изцяло държавно да бъде всичко, което касае газопренасянето, пожела си Борисов

11:20, 13 окт 15 / Политика 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
България работи активно, за да бъде 100% държавно, всичко което касае газопренасянето. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на официалната церемония за въвеждането в експлоатация на реконструираната компресорна станция „Ихтиман“ и изградения нов газотурбинен агрегат, съобщава „Фокус“.

Министър-председателят добави, че е изразил тази си позиция и пред Европейската комисия. Това се прави с цел страната ни да бъде конкурентноспособна на пазара.

„Искам, когато сядам на масата за преговори зад мен да стои най-добрата в региона газопреносна система, за която са вложени милиарди и да можем да отстояваме позицията си България да бъде газарозпределетилен център“, каза още Борисов.

Той посочи интерконекторите с Гърция, Сърбия, Румъния като изключително важни. От следващата седмица пък започва разширяването на газохранилището в Чирен.

„От десетилетия се говори за това, но така и не се правеше нищо по въпроса. Ако имаме голямо газохранилище, ще купуваме евтиния газ през лятото и през зимата ще ни е по-евтино“, заяви Борисов.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама