Жители на Мартен участваха в „Европейски мост за нови партньорства и нови приятелства” в Скопие

11:16, 13 окт 15 / Култура 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Втората работна среща на тема „Европейски мост за нови партньорства и нови приятелства” се проведе от 9-и до 11-и октомври в град Скопие, Република Македония. Тя беше открита от директора на Българския културно-информационен център Светлана Николай Славева-Косева.

На събитието присъстваха представители на читалища от град Мартен, селата Бабово и Долно Абланово и квартал Долапите в Русе, както и представители на организации на международни фестивали от Република Македония, които запознаха участниците с организираните фестивали за 2016 г.

Секретарите на народните читалища „Просвета 1928 г.” от Мартен и „Никола Йонков Вапцаров“ от Бабово Мариана Ганчева и Пепа Стоянова получиха диплом за принос в развитието на културното сътрудничество между България и Република Македония.

Работната среща завърши с концертна програма под надслов „За Вас приятели” с участието на Детски танцов състав „Мартенски пъзел” при НЧ „Просвета 1928 г.” с ръководител Мариана Ганчева, Стела Георгиева – възпитаничка на НУИ „проф. Веселин Стоянов” - Русе с ръководител Кристина Димитрова и балетна формация „Децата на Грация” от Горна Оряховица.

Всички, взели участие в работната среща и в концерта, получиха сертификат за участие. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама