Парламентът решава за имунитета на Сидеров и Чуколов след изборите

10:51, 13 окт 15 / Политика 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Парламентът ще разгледа след местните избори искането на главния прокурор Сотир Цацаров за отнемане на имунитета на депутатите от „Атака“ Волен Сидеров и Десислав Чуколов, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Прокуратурата иска да стартира наказателни преследвания срещу двамата заради безредиците, които предизвикаха в ранните часове на събота. Тогава те се опитаха да направят обиск на магазин, тъй като имали информация, че в него се продават цигари без бандерол и наркотици. По време на скандала се е стигнало и до удари от страна на политиците към униформени, пише в обвинителния акт.

Искането на Цацаров е постъпило в деловодството вчера, но депутатите в момента са в почивка заради изборите. Първото им заседание ще е на 28 октомври.

Председателят на парламента Цецка Цачева е уведомила двамата депутата за постъпилите искания, както и за възможността да се запознаят с тях. Те са обвинени в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на служител на реда, при изпълнение на служебните му задължения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама