“Плейбой” спира с голите снимки

09:46, 13 окт 15 / Свят 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Списание “Плейбой” ще спре да публикува снимки на голи жени на страниците си. Причината - порнографията в интернет ги е направила “старомодни”, обяснява директорът на компанията Скот Фландърс.

В интервю за “Ню Йорк Таймс” той заяви, че създателят на може би най-популярната марка списание Хю Хефнър се е съгласил с предложението. Доводите са били, че в ерата, в която всеки тийнейджър има достъп до цялата порнография в интернет през телефона си, голите снимки не биха привлекли купувачи. Така от март 2016 година на страниците на “Плейбой” вече няма да има голи жени. На страниците на списанието все пак ще има провокативни снимки на жени, но те ще бъдат с рейтинг, указващ, че са подходящи за лица над 13-годишна възраст.

Интернет-страницата на списанието вече е претърпяла пълна промяна и вече може да се разглежда и на работното място, което е довело до повече по-млади читатели и повече трафик.

“12-годишното ми "аз" ще бъде много разочарован от сегашния ми "аз". Но това е правилният ход”, казва главният редактор Кори Джоунс.

Американското издание на “Плейбой” вече не носи никаква печалба, но служи като реклама за международните издания и бизнеса с марката “Плейбой”, който носи доста приходи, коментира “Гардиън”. Тиражът на списанието е паднал от 5,6 милиона през 1975 година до около 800 000 днес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама