Румяна Бъчварова: Поведението на г-н Сидеров е меко казано неприемливо

08:13, 13 окт 15 / Политика 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Поведението на г-н Сидеров е неприемливо. Не мога и да разбера посред нощ да правиш проверки за контрабанда. Това не е нормално, особено от депутат". Това каза в студиото на bTV вътрешният министър Румяна Бъчварова по повод последния скандал с лидера на партия "Атака" и още един депутат, които се опитаха да обискират магазин за цигари в центъра на столицата.

"Главният прокурор поиска имунитета на г-н Сидеров и очаквам той да прояви това достойнство, за да разследваме случая", заяви Бъчварова.

„Има данни, че Волен Сидеров, който е човек с имунитет, е посегнал на полицай. Нашите служители са реагирали правилно и не са допуснали разрастване на скандала“, добави вътрешният министър. Бъчварова поясни, че след скандала, който провокираха народните представители от „Атака“ в събота, за първи път е получила четири писма от граждани, три от които са изпратени от лекари, присъствали на скандала.

„Имам писма от лекари, които искат лидерът на „Атака” да се извини и разказват друго развитие на случката. Това е новост за мен, но сега наред са разследващите, които ще разгледат всички данни по случая”, обясни Румяна Бъчварова.

Тя каза още, че депутатът Десислав Чуколов й е звънял по телефона към 1,30 след полунощ, но тя не му е вдигнала, защото не е искала да разговаря с него.

Бъчварова поясни, че подкрепя поведението на органите на реда в създалата се ситуация и това, че са реагирали спокойно. Въпреки това вътрешният министър е категорична, че очаква двамата депутати да се извинят публично на МВР и на гражданите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама