Шестима единадесетокласници прославиха ПМГ - Благоевград в Кьолн

08:02, 13 окт 15 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шестима възпитаници на Природо-математическата гимназия "Академик Сергей Корольов" представиха достойно своето училище по време на участието си в програма по проект "Еразъм+" в германския град Кьолн.

Учениците от 11 клас на елитното школо Виктор Шопов, Елена Тупарова, Йордан Малчев, Мария Янкова, Ралица Неделчева и Стойна Йорданова представиха своята работа по проект за толерантността и бе под надслов "Само уважавайки другия, може да спечелиш уважение". Заедно с тях бяха и Атанас Андонов от ПМГ - Ямбол и Венцислав Алексиев от Езикова гимназия "Академик Людмил Стоянов". Групата бе предвождана от учителя по руски и английски език в благоевградската математическа гимназия Марина Рулъко.

Учениците от областния град показаха завидни умения за общуване на английски, руски и немски език. По време на пребиваването си в Германия те посетиха университета в Кьолн, синагога и джамия. Групата посети още Люксембург - сърцето на Европа и Амстердам и събра много красиви емоции и нови впечатления. Партньори на проекта бяха Русия и Германия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама