Изграждат Интегрирана система за мониторинг на околната среда в Г. Оряховица

07:44, 13 окт 15 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изграждат Интегрирана система за мониторинг на околната среда по програмата INTERREG V-A Румъния – България 2014-2020, съобщиха от кметската администрация в железничарския град. 

По Приоритетна ос 3 „Безопасен регион”, Община Горна Оряховица в партньорство с Асоциация ОЛТ – Румъния е изготвила проектно предложение, което включва изграждане на Интегрирана система за мониторинг на околната среда, рано откриване и превенция от природни бедствия.

Тази комплексна система ще се състои от информационна система, интегрирана система за рано откриване на горски пожари, интегрирана система за мониторинг на параметрите от околната среда, мобилна станция за измерването качеството на въздуха и оборудване на Кризисен щаб към Общината за координиране на действията и съвместна реакция при кризисни ситуации с останалите институции.

Проектът, разработен от Община Горна Оряховица е изпратен за одобрение в град  Кълъраш, Румъния, където се намира Управляващият орган на програмата INTERREG V-A Румъния – България 2014-2020.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама