Счупен стол и контейнер вместо светофари на границата с Турция

23:19, 12 окт 15 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Липса на каквато и да е хигиена, чистота, естетика и ред посрещат всички, влизащи в България през ГКПП “Капитан Андреево”. Коя лента работи и коя - не, се разбира не по светофарната уредба, а по това кои са “запушени” - със счупен офис стол, количка или контейнер за боклук. Причината - светофарите са така сложени, че явно шофьорите въобще не ги виждат. А оградните съоръжения не достигат.

Мръсотията е навсякъде, дори върху самите светофарни уредби, видно от снимките. Неугледни, макар и по малко по-различен начин, са и митничарите - всеки с различна униформа. Въпреки че показват доста либерален подход към облеклото, явно все още са доста консервативно настроени към модерните технологии - и все още бият печати и разнасят листчета и пишат бележки.

За тези неуредици ни съобщиха група студенти от Софийския университет “Св. Климент Охрдиски” и Университета за национално и световно стопанство (УНСС) в писмо до София Topnovini.bg с коментара, че "това не може да входната врата на Европейския съюз".

Публикуваме писмото, както и снимките, получени на нашата поща:

Преди дни се завърнахме от пътуване в Република Турция. Влизане и излизане от и към България през ГКПП “Капитан Андреево”. Няма по-мръсно и безхаберно място в ЕС от този граничен пункт. Не знам дали този проблем е интересен и важен за вашата медия. В случая говорим за липса на организация и ред.

Явно в хаоса някои са по-"щастливи". За чистота, хигиена и естетика и дума не може да става.

Изпращаме няколко снимки на влизане в ГКПП-то. Същите се надяваме да достигнат до отговорните институции в България. Както и при желание да си ръководствата им да си направят селфи на общия фон и да го покажат с гордост на министър-председателя. Относно граничните полицаи - няма двама души от една смяна с еднаква униформа или отличителни знаци, за да разбереш кой работи и контролира или просто е в почивка. Това е пунктът с най-невероятната организация за контрол и отчет на влизащите автомобили с БГ регистрационни табели. Пишат се бележки като през 60 години на 20 век, всеки митничар "бие" печат, хора разнасят листчета и попълват "на коляно" още данни, които сигурно по електронен път ги има в сто бази данни.

Пътуваме често и можем със сигурност да споделим, че няма друг пункт по границите с такава организация за влизащите български граждани с коли. Това не може да е входната врата на Европейския съюз по нашата скромна преценка.

Група студенти от СУ "Св. Климент Охридски" и УНСС

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама