Боклуци, кал и локви тормозят варненски съкварталци

22:21, 12 окт 15 25 517 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кал, мръсотия и локви. Това не е пейзаж от разказ на Елин Пелин, а ежедневие за хиляди жители на ж.к. "Възраждане-2" в град Варна. Нашият редовен читател Антон Кардашев за пореден път изпраща снимки от мизерния жилищен район, в който боклуците буквално преливат от контейнерите – сякаш сами са тръгнали да търсят сметоизвозващата фирма или може би районния кмет, коментира Кардашев. 

Съкварталците от "Възраждане-2" вече дотолкова са свикнали с мизерията, че я възприемат за нещо нормално. Обидени са, че от районната администрация не са чакълирали участъка въпреки поетите ангажименти. Затова взели нещата в свои ръце. 

"Ние от нашата кооперaция, с помощтa нa съсед aдвокaт, взехме и сaми рaзсипaхме 3 кaмионa отпaдъчен aсфaлт с лопaти, зa дa не тънем в лa*нa есентa, но виждате, че ефектът не е много траен", негодува гражданинът. "Оня *** събaря в Мaксудa, щото били незaконни. Ние също сме незaконни, зaщото нямaме aсфaлт до къщите си. Нaс също ли ще ни съборят?", пита недоволният гражданин.

Репортерите на Topnovini.bg неведнъж са отразявали неволите на жителите на Възраждане, включително и как газят с калцуни в лепкавата кал, за да не превърнат домовете си в кочина. И въпреки гръмките обещания за пред медиите, от Район "Младост" очевидно не са си мръднали и пръста.

Уважаеми читатели, очакваме вашите снимки и клипчета, придружени с кратко описание на фактическата обстановка, на адрес: [email protected].

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама