"Енерго-Про" пак неподготвени за сезона, варненци стоят на тъмно с часове

21:33, 12 окт 15 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Влошаването на времето отново завари неподготвен монополиста "Енерго-Про" за изпитанията на есенно-зимния сезон. За това сигнализира читател на Topnovini.bg, живеещ до бившия завод "Дружба" във Варна.

В продължение на над 5 часа стотици домакинства от района са били лишени от електрозахранване. Хората звънели многократно на телефона на монополиста, но никой не благоволил да им обясни защо няма ток и кога ще бъде отстранен проблемът. За капак същият жилищен район се оказал и без питейна вода заради поредната ВиК авария.

Попаднали в капана на монополистите, хората часове наред били принудени да стоят на тъмно, студено и сухо. Буквално преди минути електрозахранването е било възстановено, но водата още не е дошла.

Заради амортизираните си съоръжения, които "Енерго-Про" се сети да ремонтира едва след настъпването на новия отоплителен и делови сезон, на тъмно и студено ще стоят и жителите на Провадия, при това цели 3 дни. Сред засегнатите от безпрецедентния "шалтер" ще бъдат Спешната помощ, болнични и социални заведения, училища, детски градини, ясли, поделения на МВР, ВиК, търговски обекти, културни институции, молитвени домове, офиси на частни фирми и стотици домакинства.

Не е ясно дали и как монополистът ще компенсира потърпевшите си абонати в Провадия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама