Marks & Spencer си тръгва от България

20:46, 12 окт 15 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Още една чуждестранна компания затваря врати и напуска България. Британската верига за търговия на дребно Marks & Spencer (М & S) ще затвори магазините си у нас и в още четири други държави в Източна Европа - Хърватия, Черна гора, Сърбия и Словения, като се планира процесът да започне през януари. Нарочените за закриване обекти са 12, като три от тях са в България, пише "Капитал".

В писмото до български служители от Marks & Spencer посочват, че ще затворят три магазина в България през май 2016 г., тъй като не са намерили начин да ги направят "търговски изгодни".

Според финансовия отчет на българското дружество "Маркс енд Спенсър България" за 2014 г. то е регистрирало приходи от малко над 5 млн. лв., но е отчело загуба от над 1.7 млн. лв. Според данни на "Капитал" броят на служителите към 2014 г. е 48 души.

В глобален мащаб, към края на финансовата 2014 г., която приключи през март, групата има годишни приходи от над 10 млрд. паунда и печалба, преди данъци и такси, от 660 млн. паунда. Основаната през 1884 година Marks & Spencer продава облекла, продукти за дома и хранителни стоки и има над 840 магазина във Великобритания и повече от 480 обекта в 59 страни в Европа, Средния изток и Азия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама