Номинираха артистичния директор на "Пловдив 2019" за Жена на годината

18:44, 12 окт 15 / Култура 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Артистичният директор на фондация "Пловдив 2019" Светлана Куюмджиева е номинирана за наградата "Жена на годината" - принос в културата на България, на списание "Грация", похвалиха се от "Пловдив 2019".

"В артистичните кръгове Светлана Куюмджиева е известна като критик и куратор. В биографията си има над 100 изложби на български и чуждестранни автори, музейни и частни колекции, независими проекти и фестивали. Светлана оглавява и най-голямото предизвикателство в културния живот на страната – артистичната програма на Пловдив - Европейска столица на културата за 2019 година. За нея това е кауза, която притежава потенциал да развие града, неговите граждани и нея самата", пише в кратката визитка на Светлана.

За приза тя се бори с още четири забележителни дами: Весела Герчева - директор "Програми и изложби" в най-големия детски научен център в Източна Европа "Музейко"; Дарина Такова - певица с кариера в най-големите оперни театри на света; Елина Кешишева - една от най-успешните български фотографи, реализирали се на световно ниво и Слава Иванова - новият директор на най-голямата музейна институция за визуални изкуства в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама