„Атака“ поиска имунитета и отстраняването от длъжност на Сотир Цацаров

17:54, 12 окт 15 / Политика 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От партия „Атака“ стартираха процедура за отнемане на имунитета на главния прокурор Сотир Цацаров, съобщиха от пресцентъра на партията. Действията на парламентарно представената политическа сила дойдоха веднага, след като обвинител номер едно поиска от Народното събрание да свали имунитета на Волен Сидеров.

Причина за крайната мярка стана скандалът, в който участва лидерът на „Атака“ в петък вечерта. Тогава той се опита да направи обиск на магазин, тъй като имал информация, че в него се продават цигари без бандерол и наркотици. При разразилия се скандал се стигна дори и до физическа саморазправа.

Целта пред партията е да събере подписите на 1/4 от народните представители, с което да се поиска от президента Росен Плевнелиев да отстрани от длъжност главния прокурор Сотир Цацаров, поради системно неизпълнение на служебните задължения.

От „Атака“ ще изнесат в парламента десетки случаи, в които прокуратурата не си е свършила работата. От партията ще сезират и 1/5 от състава на ВСС за основания за разследване на Цацаров за документна измама.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама