Общинският съвет в Разград завършва мандата си със взети 914 решения

17:47, 12 окт 15 / Политика 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съвет в Разград завършва мандата си с проведени 64 сесии, от които 13 тържествени и взети 914 решения. Това отчете днес на тържествената сесия по повод Деня на българската община - 12 октомври председателят на местния парламент Милена Цанева. Тя поднесе своето уважение и благодарността си към общинските съветници за това, че са положили усилия и показали воля Общинският съвет в Разград да бъде водеща в страната. Всеки един от 33 съветници получи лично от Цанева паметни плакети с поименен надпис и герба на Разград. Председателят на Общинския съвет пожела на всички политическа, професионална и житейска реализация, а на бъдещите съветници пожела да надграждат постигнатото.Цанева

На последната сесия на местния парламент присъства и областният управител Галина Георгиева. Тя поздрави местните парламентаристи по случай Деня на българската община и подчерта, че този ден е за равносметка и за оценка. Георгиева пожела на всички успехи в  начинания, а на тези, които ще прекрачат прага на новия ОбС – да бъдат отговорни и да не забравят, че хората, които са готови да им гласуват доверие не са готови да прощават грешки.

Днес, Общински съвет в Разград – мандат 2011-2015 година трябваше да обяви носителите на почетния знак "За принос към местното самоуправление" и наградата на името на Никола Икономов. Изненадващо обаче зам.-кметът Любомир Цонев без мотиви оттегли своето предложение за удостояване с почетния знак дългогодишния служител и старши специалист в кметството в село Благоево Божидарка Радоева. С 15 гласа „за”, един против и 14 въздържали се не бе приета и докладната за удостояването с наградата „Никола Икономов” заслужилият треньор по борба и почетен гражданин на Разград Али Салиев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама