Ограничават шофирането по трамвайните релси в "Люлин"

17:15, 12 окт 15 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Часове след поредната катастрофа в тунела в столичния квартал „Люлин“ започна работата по поставянето на дългоочакваните от пешеходците и колоездачите в столицата ограничители около трамвайните линии.

Тяхната цел е да предотвратят влизането на автомобили върху релсите, а в редица европейски столици ги има отдавна. 

За поставянето на ограничители по трасето на ключови булеварди в центъра на града отдавна настояват и от сдружение „Спаси София“. Преди известно време те внесоха предложение за монтирането на такива ограждения по централните булеварди, които да разубеждават шофьорите да навлизат в трамвайното трасе.

От „Спаси София“ подчертаха, че въпросните ограничители няма да струват много на общината, но ще гарантират автономността на релсовия градски транспорт.

"Вече съществува прецедент с поставянето ним на ул. Алабин – напълно естествено е тази добра и доказано успешна практика да бъде продължена и в други конфликтни точки в града", припомнят от сдружението.

Те отново дават за пример редица европейски градове, в които такива мерки се прилагат успешно – Будапеща, Париж, Прага и др. Добрите резултати в повишаването на средната скорост на движението на трамвайния транспорт ги правят подходящи за условията в София, който е сред градовете с най-ниска средна скорост на движение в Европа- 13,5км/ч., припомнят от сдружението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама