Главният прокурор поиска имунитета на Сидеров и Чуколов

17:03, 12 окт 15 / Политика 25 731 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане на имунитета на депутатите от „Атака“ Волен Сидеров и Десислав Чуколов, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Въпреки че депутатите отричат хулиганските си прояви от събота през нощта, когато двамата се опитаха да направят обиск на магазин и предизвикаха скандал в центъра на София, доказателствата сочат обратното. От прокуратурата обясниха, че двамата са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

"Деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – полицаи при СДВР, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред и се е отличавало по своето съдържание с изключителен цинизъм и дързост. Установено е също, че Волен Сидеров и Десислав Чуколов поотделно са причинили леки телесни повреди на двама полицейски служители при изпълнение на службата им", подчертават от обвинението.

Главният прокурор е сезирал парламента, за да може да се даде разрешение за провеждане на наказателно преследване за извършените от депутатите престъпления от общ характер.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама