Д-р Дарин Димитров: За развитието на един град съдим по грижата за възрастните хора

16:56, 12 окт 15 / Политика 25 475 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
При засилен интерес премина срещата на кандидата за кмет на Търговище от ГЕРБ д-р Дарин Димитров и кандидатите за общински съветници Панайот Димитров, Велко Велев и д-р Никола Найденов с членовете на ПК „Раковски“.

Пенсионерите от клуба изразиха негодуванието си от недостатъчната грижа от страна на общината към тях. Те споделиха своите тревоги относно лошото състояние на улиците и високата безработица, която подтикватехните деца и внуци да напускат града.

 „За развитието на един град съдим по грижата за възрастните хора и хората с увреждания. Аз искам да ви уверя, че няма да отнема никоя ваша придобивка, а ще се грижа за вас и вашия спокоен живот. Нужна е грижа за хората от третата възраст - да имат достъп до трапезарии, домашен социален патронаж, здравни услуги,отопление”, заяви д-р Димитров.

Той поясни, че основен приоритет в работата му като кмет на община Търговище ще бъде привличането на нови инвестиции и създаването на нови работни места, с които да се  задържат младите хора в Търговище.

„През последните години наблюдавахме как идват и си тръгват чуждестранни инвеститори. Работещите предприятия се броят на пръсти, с всеки изминал ден се стопяват малките и средни предприятия, които са гръбнакът на местната икономика. Спасителна ще бъде промяната за превръщането на Търговище в притегателен център за бизнес. Необходима е политиката за привличане на инвеститори да стане проактивна и да гарантира добри условия за бизнес и административна подкрепа“, подчерта кандидатът за кмет.

Той допълни, че подобряването на живота зависи от всички жители на общината - администрации, политици и граждани.

„Като кандидат за кмет, аз искам да ви предложа едно по-добро и различно управление, с нови идеи и алтернативи“, заяви д-р Димитров.

Той поясни, че желанието му е общинската администрация да работи по европейски, за да може след четири години управление, видимите резултати в Търговище да бъдат налице.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама