Допълнителни дейности бавят ремонта на зала „Сливен”

16:45, 12 окт 15 25 498 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По ремонта на зала „Сливен” са възникнали допълнителни дейности, които е трябвало  да бъдат договорени и да се проведе процедура за възлагане. Това обяви зам.-кметът по строителството Иван Манчев на въпрос на Topnovini.bg за забавянето на ремонта на залата.

„Договорени са допълнителни дейности по фасадата, металната конструкция на залата и  на светлинния мост, реконструкцията на пода, на стълбището за аварийните изходи, изграждането на вентилационната система. Много от климатичните машини трябваше да бъдат монтирани на покрива. Тези допълнителни дейности изискват и определени средства, затова общината премина към споразумение някои от тях да минат на втори етап на изпълнение, за да бъде осигурен финансов ресурс. Става дума за изграждане на асансьорната уредба. Ще бъде осигурена архитектурно достъпна среда с изграждането на други съоръжения, за които не се изисква влизане в сутеренния етаж, където има смесена съсобственост”, каза още Манчев.

За ремонта на зала „Сливен” бяха отпуснати 1 450 000 лв по публично-инвестиционната програма на правителството на Орешарски. Договорът със строителната фирма е за 2 152 000 лева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама