Ценка Таракчиева е временно изпълняващият длъжността кмет на Разград

16:24, 12 окт 15 / Политика 25 674 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На свое заседание днес Общинският съвет определи за временно изпълняващ длъжността кмет на община Разград инж. Ценка Таракчиева. Тя е зам.-кмет на общината с ресор „ТСУ, общинска собственост и контрол по строителството".

В докладната записка, внесена от председателя на местния парламент за временен кмет на община Разград бе посочено да бъде избран инж. Любомир Цонев. Предложението обаче не бе прието от общинските съветници. Димитър Стефанов от ГЕРБ настоя Цонев да бъде заменен от Милена Цанева, но тъй като по закон това не е възможно, той предложи това да бъде Ценка Таракчиева, като изтъкна, че тя ще се справи много добре със задълженията си. Решението бе прието с 16 гласа „за”, двама гласуваха против, а 11 се въздържаха.

Единодушно съветниците утвърдиха и временните кметове на осем села. Правомощията на настоящите кметове, които са регистрирани за участие в изборите ще поемат старшите специалисти в кметствата. За временно изпълняващ длъжността кмет на Благоево бе избрана Божидарка Радоева; за Гецово – Мария Иванова; за Дряновец – Радка Митева; за Осенец – Петя Иванова; за Радинград – Селяйдин Мухаремов, кметски наместник на село Недоклан; за Раковски – Сузан Съдкъ, младши специалисн; за Топчии – Милена Стоянова и за Ясеновец – Радостина Великова.

Всички те ще бъдат на тези постове за срок седем дни преди края на мандата до полагане на клетва от новоизбрания кмет с възнаграждението, определено за титуляра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама