Одобриха социалната стратегия за Шуменска област за 2016-2020 г.

16:16, 12 окт 15 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният съвет за развитие съгласува днес стратегията за развитие на социалните услуги в Шуменска област за периода 2016-2020 година.

„Акцент в дългосрочния план е извеждането на възрастните хора от институциите. Стратегията е подготвена въз основа на анализа на потребностите в общините от региона, извършен през месеците юни-юли”, каза областният управител Донка Иванова.

В днешната среща участваха представители на общинските администрации, на социалните дирекции и регионалните служби, на работодателските организации.

Близо час те слушаха представянето на документа, в който са набелязани разкриване на центрове за настаняване на деца и на възрастни хора, нови обществени трапезарии, кризисни центрове за деца и жени, жертви на насилие и за възрастни, останали без подслон, увеличаване на броя на приемните семейства и др.

Според председателя на шуменската търговско-промишлена палата Христо Дечев обаче в документа не са посочени индикатори, по които ще се отчита какво е свършено, какъв ще е резултатът от заложените мерки.

В отговор представители на социалните дирекции от Шуменския регион посочиха, че закриването на институциите за деца и за възрастни хора е най-прекият индикатор на извършената работа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама