Почистват превантивно коритото на река Чая в Асеновград

15:49, 12 окт 15 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стартира превантивно разчистване на коритото на река Чая в Асеновград, съобщи Радио „Фокус”- Пловдив, като цитира инж. Пламен Йончев, и.д. кмет на община Асеновград. По думите му, за осъществяването на разчистването са отпуснати 23 000  лева от общинския бюджет.

„Съвсем скоро предстои сключване на договор с фирма-изпълнител за почистване на коритото на реката от растителност на територията на Асеновград. Дължината на трасето, което трябва да почистим, е около 3,5 километра. Това се налага, за да е проходима реката и да няма проблеми през есенно-зимния сезон”, обясни инж. Пламен Йончев.

Той припомни, че бреговете на река Чая в Асеновград са били укрепени през 2014-та година. По отношение на подготовката на водоемите в рамките на общината, Йончев посочи, че са предприети всички необходими превантивни мерки и обстановката се запазва спокойна.

„Водоемите са под наблюдение. На територията на община Асеновград има около 20 язовира. Налице са и хора, които обикалят и правят периодичен обход преди сериозни валежи. Язовирите се изпускат нормално през изпускателите. Проблеми засега няма, за разлика от миналата година, когато дъждовете бяха в големи количества и предизвикаха напрежение”, заяви и.д. кмет на Асеновград.

 Пламен Йончев спомена още, че общината продължава да работи по Инвестиционната програма, като към момента протича дейност на около 15 обекта.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама