Пловдив с решаващ принос за наградата "България - аутсорсинг дестинация на годината в Европа"

15:03, 12 окт 15 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Усилията на Пловдив да се утвърди като лидер в ИТ сектора дават видими резултати, спомагайки България да спечели Европейската награда за аутсорсинг дестинация на годината.Страната ни успя да изпревари утвърдени аутсорсинг дестинации като Латвия и Южна Африка.

Наградите на Европейската аутсорсинг асоциация (ЕOA) бяха обявени на официална церемония в португалската столица Лисабон в края на миналата седмица.

Пламен Цеков, член на борда на Българска аутсорсинг асоциация (БАА) и изпълнителен директор на "Скейл Фокус", която има офис и в Пловдив, получи отличието.

"Това е страхотно признание за България, което ще спомогне за още по-сериозно развитие на ИТ и аутсорсинг индустрията и най-вече за разпознаваемостта на българските компании на международната сцена", коментира Цеков.

"Наградата е признание за развитието на аутсорсинг индустрията в България и за това, че страната ни е на световно ниво. Това е награда за българската държава и е признание за човешкия капитал и добрите бизнес практики у нас, за стабилността и перспективите за развитие на целия бизнес сектор,” заяви и Стефан Бумов, председател на БАА.

Припомняме, че президентът Росен Плевнелиев определи София и Пловдив като лидери в ИТ сектора в България при откриване на Втората национална аутсорсинг конференция в Града под тепетата на 10 септември.

"През последните години сме свидетели на изключително бързо развитие на сектора на информационните и комуникационни технологии в България", заяви тогава Плевнелиев.

По думите му за последните 10 г. приходите на българските ИТ компании са отбелязали ръст с 600%. Броят на работните места в сектора днес е 17 000, като покриваме пълния сектор на софтуерната продукция. 90% от сектора са млади хора под 35-годишна възраст, а 80% от заетите говорят и други езици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама