Заловиха тир с нелегални имигранти във Варна (обновена)

14:35, 12 окт 15 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тир с петима нелегални имигранти е засечен в района на варненската Сточна гара, съобщиха за Topnovini.bg от полицията. Сигнал за престъплението е подаден около 13 часа. В ремаркето на камиона, който е с хасковска регистрация, униформените се натъкват на мъж и жена с три малки деца. Те са прегледани в линейка, след което са откарани в болница "Света Анна” за допълнителни изследвания.

Пред органите на реда мустакатият мъж от ремаркето изкарал червен паспорт, твърдят очевидци. Преди да бъде арестуван за 24 часа, шофьорът на камиона разказа, че пътувал от Истанбул за Варна, както и че не бил наясно за човешкия товар. След като чул детски плач от иначе пломбираното ремарке, той спрял на улица "Девня" и сигнализирал на тел. 112.

В момента на местопрестъплението са миграционните служби и Граничната полиция, както и всички компетентни органи. Според предоставените от мургавия мъж документи той и семейството му са сирийски граждани. Не е изключено червеният паспорт, който "бежанецът" е показал на властите, да е бил закупен от Турция, където масово се фалшифицират документи за самоличност на "сирийци". 

Всички от задържаното в тира семейство са в добро общо състояние, съобщиха от МБАЛ "Света Анна”. След като са преминали през Шоковата зала на лечебното заведение, на децата и възрастните са назначени прегледи при различни специалисти. Резултатите ще станат ясни по-късно днес.

По случая с нелегалните имигранти Районната прокуратура образува наказателно дело, което на този етап се води срещу неизвестен извършител. Шофьорът с инициали Н.А. от фирма "МЕФ лоджистик” - Хасково, както и двамата "бежанци" ще бъдат разпитани от органите на досъдебното производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама