Съдът върна за доразследване делото срещу Дон Портокал

14:32, 12 окт 15 25 464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжният съд в Пловдив прекрати и върна в прокуратурата за доразследване дело за укриване на данъци в особено големи размери, съобщиха от Съдебната палата.

Решението на пловдивските магистрати бе продиктувано от несъотвествие в приложени по материалите фактури и други процесуални нарушения.

Срещу Сотир Янков, съпругата му Елена, дъщеря му Мария и още 11 души са повдигнати обвиненrя за укрити над 5.5 млн. лв., както и за извършването на парични преводи за 50 хил лв., за които са знаели, че са придобити чрез тежко умишлено престъпление.

Днешното съдебно заседание започна в отсъствието на Янков, по-известен като Дон Портокал. Пред съда бе изправен и Атанас Бонев, популярен с прозвището Малкия Зум, тъй като е племенник на футболната легенда Христо Бонев - Зума.

Съдът отхвърли искането, депозирано от адвокат Лулчева делото да бъде върнато за доразследване в прокуратурата заради противоречия в обясненията на съпрузите Янкови и дъщеря им.

Заради многото подсъдими, свидетели и защитници има опасност делото да се точи с години, твърдят запознати със съдебната практика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама