Пристанището в Бургас да стане логистичен хъб, предлагат китайски предприемачи

14:12, 12 окт 15 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предприемачи от Китай предлагат идеята за разкриване на логистичен хъб и складове под митнически режим за търговия с различни продукти на Пристанището в Бургас. По време на посещението си в морския град през почивните дни, гостите са заявили, че са впечатлени от възможностите, които се предлагат на територията на бургаското пристанище. Те посетиха новия брегови център за управление на корабоплаването, който е едно от най-модерните съоръжения в Европа за управление на корабния трафик, гарантиращ безопасно плаване и сигурност.

Чуждите експерти се срещнаха с председателя на Съвета на директорите на Пристанището Иван Капитанов и изпълнителния директор Диян Димов. Посещението на китайските предприемачи е свързано с работата на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа /ЦИЕ/, който е разкрит към Министерство на земеделието и храните в България. Целта на този център е да насърчи сътрудничеството, търговията със селскостопански продукти, храни и напитки, обмяната на опит и партньорство между 16 държави от ЦИЕ и Китай. В Бургас гостите бяха водени от Васил Гелев, директор на Центъра към българското министерство на земеделието.

Изпълнителният директор на Бургаското пристанище Диян Димов представи дейността на порта, възможностите за товаро-разтоварна дейност, условията в откритите и закрити складови площи. Той посочи стратегическото място на бургаския пристанищен район, през който преминават няколко основни международни и национални транспортни коридори. Разказа и за преимуществото на порта от свързаността между морския, железопътен и шосеен транспорт, както и близостта до летище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама