Директори на шуменски детски градини участваха в обучение в Русе

14:04, 12 окт 15 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменските директори на целодневни детски градини участваха в квалификационно обучение на тема „Личностен и професионален профил на мениджъра в образовнието”. Това съобщи за Topnovini.bg председателят на Шуменското училищно настоятелство Петър Синджирлиев.

Обучението се е провело миналата седмица в Русе, а лектор е била д-р Божана Стойчева от факултет „Бизнес и мениджмънт” на Русенския университет „Ангел Кънчев”.

След лекцията от специалиста ръководителите на учебните заведения са имали и събеседване и споделяне на опит и различни казуси, свързани с работата в детските градини.

Програмата е включвала още и посещение на ЦДГ „Пинокио” в крайдунавския град. В учебното заведение персонал от 36 души се грижи за 232 деца.

Един от основните приоритети за дейността на градината е работата на ресурсния кабинет с деца със специални образователни потребности.

Друга практика, която се прилага в градината е посещение на „Германо-Българския център за помощ на животните”, където се грижат за отглеждането на четириноги.

Шуменските директори са се обединили около около няколко приоритета, важни за развитие на ръководителите на детски заведения – лидерски умения, социална възприемчивост, умения за мотивиране на служителите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама