Горанов плаши министри с наказания, отряза МВР за нови 21 млн. лв.

13:45, 12 окт 15 25 520 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма да дам на МВР 21 млн. лева - полицаите, които могат да бъдат набити на улицата, трябва да бъдат първа категория. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов,цитиран от „Фокус“.

Преди дни стана ясно, че министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова е поискала нови 21 млн.лв. за ведомството си за изплащане на обезщетения.

"Поставил съм условие към колегите от МВР, което те упорито отказват да изпълнят, въпреки че е твърдо логично. Продължавам да смятам, че тези, които могат да бъдат набити на улицата, трябва да бъдат първа категория, а тези, които стоят зад бюра и не са изложени на такъв риск, трябва да бъдат трета категория - така, както е и министър-председателят, и народните представители, и всички, които не са изложени на риск", обясни Горанов.

Според Горанов подобна промяна би донесла сериозни спестявания в бюджета на МВР. „За съжаление, все още не виждам движение в тази посока, дори се изкушавам с бюджета да иззема инициативата за нормативни промени в тази посока. Няма да оставим хората без заплати. Реформите не са самоцелни", уточни той. 

По думите му обмисля се увеличение на минималната работна заплата и то е записано в тригодишната бюджетна прогноза.

Горанов се закани и други свои колеги в кабинета: “Не всички министри успяха, къде по обективни, къде по субективни причини да изпълнят това, което си бяхме поставили като цел”. Той каза това по повод министерствата,които не са направили 10% съкращения и нямат достатъчно финансови средства за изплащане на заплати.  

Горанов каза още, че повишаването на учителските заплати вероятно ще е факт още в началото на следващата година. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама