Откриха академичната учебна година в НВУ "Васил Левски"

13:25, 12 окт 15 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новата учебна академична година бе открита в НВУ "Васил Левски" днес. „Главната ни задача е подготовката на специалисти“, каза в началото на словото си началникът и ректор на Военния университет  бриг. ген. Пламен Богданов.

„Националният военен университет изгражда своите възпитаници, не само морално, но и физически, формира ги като личности и лидери, приобщава ги към идеалите на родолюбието, дълга и честа.

Прави ги способни да развиват и прилагат научни знания и да участват в проекти по поддържането на сигурността на Родината“, обърна се към младите хора бригаден генерал Пламен Богданов.

Той говори и за предизвикателства, пред които е изправена образотелната система в условията на демографска криза. „Усъвършенстването на системата на прием и закриването на несвойствени направление и специалности е една от стъпките към разрешаването на кризата в образованието“, допълни Богданов.

331 са студентите първи курс в НВУ „Васил Левски” за новата учебна 2015/2016 година, които ще се обучават в 15 бакалавърски специалности в трите факултета на Университета в редовна, задочна и дистанционна форма на обучение.

138 са курсантите, които ще се обучават по 20 военни специализации. За пръв път са приети за обучение в дистанционна форма на обучение за ОКС „бакалавър” 15 студенти в специалност „Стопанска логистика”. Разкрити са нова гражданска специалност „Строителни и специални машини” и нова военна специализация „Военна полиция”

На церемонията по откриването на учебната година присъстваха зам. председателят на Народното събрание  Иван Иванов, временно изпълняващият кмет на Община Велико Търново Снежана Данева – Иванова, членове на настоятелството, народни представители, преподаватели и студенти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама