Детски обувки с еротични сцени се появиха на пазара

12:05, 12 окт 15 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Детски обувки с еротични сцени от Кама Сутра плъзнаха в търговската мрежа в София и Варна. Това предизвика вълна от недоволство сред родителите на подрастващите, които не знаеха коя институция отговаря за допускането на този артикул на пазара, съобщава БНТ.

От Комисията за защита на потребителите уточниха, че случаят не може да се разглежда като нелоялна търговска практика, тъй като не е констатирано накърняване на икономическите интереси на потребителите. Не се и премълчава информация, нямало и заблуда, така че да се стимулира покупката им.

От Агенцията за закрила на детето са категорични, че обувките със сексуални сцени са крайно неподходящи за деца и оказват неблагоприятно влияние върху развитието им. Но се оказа, че и от там не могат да поемат отговорност, като дори посочиха кой трябва да я носи - родителите и търговците.

От Агенцията за закрила на детето призоваха Комисията за защита на потребителите да спре от продажба детските обувки. От там обаче обясниха, че това може да стане само, ако стоката е опасна, а тя към момента не е.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама