Делото срещу Сидеров започна със закъснение, той си тръгна

11:46, 12 окт 15 / Политика 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредното заседание по делото срещу Волен Сидеров за инцидента на летище "Варна" миналата година се провежда в отсъствието на депутата от „Атака“ и на защитника му адвокат Явор Нотев,предаде репортер на София Topnovini.bg. След като началото на заседанието се забави с около час, Сидеров напусна Софийския градски съд. Адвокат Нотев поиска заседанието да се отложи, тъй като подзащитникът му не желае разпитът на свидетели да се извършва в негово отсъствие. Съдията обаче отказа и даде ход на делото.

„Това е нередовна практика на съда, която противоречи на закона. Един час Сидеров беше тук, той не прояви повече търпение от необходимото и напусна. Защо трябва да проявява търпение, докога? Работим по правила“, заяви юристът.

Той се опита да извини Сидеров като заяви, че действията на съда противоречат на закона и, че лидерът на „Атака“ не може да чака незнайно колко време да се освободи зала и да започне заседанието.

„Никой не можеше да знае дали изобщо щеше да започне делото днес. Навремето имаше приказка 15 минути и часът е свободен, тука няма лимит, не може граждани да се задържат противозаконно часове наред“, каза адвокат Нотев.

На въпроса защо Сидеров не се е върнал в Съдебната палата след началото на заседанието Явор Нотев отговори:

„Представяте ли си го подплашен като заек как тича към съда с два часа закъснение или праща мен?“.

Нотев отбеляза, че лидерът на „Атака“ се е разстроил от забавянето и дори намекна, че има съмнения за независимостта на съдебния състав по делото.

Това обаче не трогна съдия Мариета Райкова, която обясни, че тъй като депутатът е подсъдим за леко престъпление, не се налага присъствието му в залата. Освен това ключовите свидетели по делото са разпитани и да днес остана изслушването на последните петима очевидци на скандала на летище Варна. В крайна сметка делото срещу Сидеров беше отложено за13 ноември.

След заседанието нито съдия Райкова, нито прокурорът Зорница Таскова пожелаха да коментират пред медиите постъпката на Сидеров, който си тръгна от съда, защото нямал време да изчака съдебния състав.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама