Почистване на дунавските острови организират русенски доброволци

11:42, 12 окт 15 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Туристическо дружество "Приста" - Русе кани приятели на река Дунав, любители на водните спортове и радетели за чиста околна среда да се включат в петия доброволчески лагер по Дунавските острови, организиран от дружеството. Лагерът ще се проведе на 17-ти и 18-ти октомври и ще включва воден поход с каяци, почистване на островите Алеко и Мишка от отпадъци, беседи за дунавските риби и поминъка край реката, за флората и фауната на островите и наблюдение на птици.

17.10 (събота) – трансфер гр. Русе – с. Сандрово; воден преход с. Сандрово – о-в Алеко; ще се чисти находище на о-в Алеко; воден преход о-в Алеко – с. Ряхово; нощувка на палатки до ресторанта „Рибарска среща“ край с. Ряхово.

18.10 (неделя) – воден преход с. Ряхово – о-в Мишка; ще се чисти остров Мишка; воден преход о-в Мишка - с. Бръшлян / гр. Тутракан; трансфер до гр. Русе с микробус, осигурен от ТД Приста.

Нужни умения: Да се забавлявате и да подавате ръка на другарче в нужда - ако трябва да го измъкнете от някой шубрак например.

Тъй като до островите се стига по вода - с каяци, добре е да можете да плувате, съобщават от дружеството. Опитът с карането на каяк също е препоръчителен, но не е задължителен - ако не сте много уверени с греблото, ще бъдете разпределени в тандем с по-опитен каякар. В акциите ще участват няколко водачи и инструктори по туризъм към ТД Приста, както и придружаващ каяците плавателен съд с капитан.

Нужна екипировка: палатка, спален чувал, шалте, челник, канче, прибор, дъждобран, шапка, слънчеви очила и репелент срещу комари. По време на чистенето се препоръчват дълъг панталон, блуза/риза с дълъг ръкав и подходящи обувки за газене в кал (гумени ботуши например). За придвижването по вода можете да заложите на по-леки обувки, които да можете да обувате и събувате, когато се наложи (при качване и слизане в/от каяка например). Носете си резервни дрехи и нещо топло – за вечерта.

ТД "Приста" осигурява спасителна жилетка и гребло, работни ръкавици и чували.

Записването става до 13 октомври (вторник) на следния адрес  Повече информация можете да намерите в сайта на ТД "Приста" 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама