Запалиха шатрата на БСП в Стара Загора (обновена)

11:18, 12 окт 15 / Политика 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Неизвестен мъж е подпалил предизборната шатра на Коалиция „БСП  лява България – за Стара Загора” в центъра на Стара Загора, съобщиха от Коалицията.

Днес сутринта около 3.40 часа охранители видели мъж, който се движел около шатрата. Когато тръгнали към него, той хукнал в посока Музея на религиите. Те го подгонили, но видели, че задната част на шатрата гори и предпочели да загасят пожара, за да не се разрасне.

„Политика не се прави със страх, натиск и палежи”, заявиха на специална пресконференция от БСП. „Не може да се прави политика под въздействието на страха. Приемам, че този акт е насочен към всички наши членове и симпатизанти. Обезпокоен съм, че се нарушават основни принципи на демокрацията”, заяви д-р Стефан Шишков, кандидат за кмет на Стара Загора от Коалиция „БСП лява България – за Стара Загора”. По думите му, ако това не е вандалски акт,  това означава, че изборите са под заплаха.

 „Изразяваме острото си възмущение от това умишлено престъпление. До момента Коалицията води спокойно делова и позитивна предиозборан кампания. Това, което се случи, е изключително притеснително. Поръчителят на деянието явно цели да ни сплаши”, коментира Валентина Бонева, водач на листата за общински съветници на Коалицията. Бонева съобщи още, че симпатизант на пратията се е оплакал, от натиск с анонимно обжадане и рисунки със спрей по стените на дома му.

„Мислех, че отдавна са минали времената на Гочоолу и Дочоолу, очаквахме сериозен сблъсък на идеи и политики. Това за мен е политически акт, посегателство върху мястото, където БСП води своята кампания”, заяви депутатът Георги Гьоков.

„Това не е хулиганска проява, нито вандалски акт, а организирано, предварително обмислено и извършено престъпление”, категоричен бе Ивелин Иванов, регионален мениджър на охранителна фирма „Технопол”, която охранява обекта. По думите му само намесата на охранителите е спасила шатрата от изгаряне. Те са видели човек с черно облекло, черна маска и черни ръкаваци. Той е залял със запалителна течност задната част на шатрата и със запалка е придзвикал огъня. Подадена е жалба в полицията, извършен  е оглед на местопроизшествието, разпитани са и охранителите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама