Удариха склад за крадени коли и части в Шумен (снимки)

10:57, 12 окт 15 25 648 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Товарен автомобил Форд “Мастер”, множество части от лек автомобил “Ситроен” Ц 4 и два двигателя със заличени идентификационни номера, са намерени и иззети  по време на специализирана полицейска операция в Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Работата по случая започнала в петък през деня, когато униформените претърсили гараж на ул. „Ген. Радецки” в града, ползвана от шуменеца Йордан Йорданов /31г./ . Там били открити части от обявен за издирване от столичното Шесто Районно управление сив на цвят лек автомобил “Ситроен”.

Късно вечерта в друго помещение, ползвано от Йордан Йорданов, полицаите се натъкнали на товарен Форд “Мастер” с поставени транзитни номера. При направената справка станало ясно, че автомобилът е обявен за издирване от Република Австрия.

В същото помещение били намерени и два двигателя – на „Тойота” и „Мерцедес”, със заличени номера на блоковете им, както и множество други авточасти.

Йорданов е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Той е известен на полицията с кражби на вещи и части от моторни превозни средства.

Началото на криминалната му кариера е през 2004 г., когато му е наложена глоба за кражба на автокасетофон, през 2004 г. е участник в друга кражба.

През 2007 година Йорданов получава 5-месечна ефективна присъда за кражба на бус „Фоксваген Транспортер”.  От 2014 г. пък има наложена пробация за 2 години, заради участие в кражба и укриване на варненско БМВ.

По случая е започнато досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама