Набират ученици за новия театрален сезон в Шумен

10:53, 12 окт 15 / Култура 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Театралната студия към Драматично-куклен театър „Васил Друмев” и Сдружение „Нова българска драма” обявява прием на ученици за настоящия театрален сезон 2015/2016 г., съобщават от културната институция.

Всички изкушени от театъра могат да се срещнат с преподавателите и членовете на Студията на 17 октомври от 11.00 часа в камерна зала на театъра, когато ще се проведе първата сбирка за сезона.

От ДКТ „Васил Друмев” припомнят, че театралната студия бе възстановена през есента на 2003 година. Вече дванадесети сезон млади хора, проявяващи по-задълбочен интерес към театралното изкуство под вещото ръководство на своите преподаватели изучават етапите в усвояването на театралния занаят.

“Актьорско майсторство за драма”, ”Художествено слово”, “Актьорско майсторство за куклен театър”, ”Техника на говора”, “Музикална култура”, “Сценично движение и танц”, ”Теория на драмата и история на театъра” са част от предметите, включени в програмата на Студията. Художествен ръководител на младите театрали е доайенът на шуменския театър, актьорът Стефан Сотиров. За изтеклия период студийците активно участват и осъществяват няколко продукции и спектакли: Годишна продукция „Докосни мечтата си!”, спектаклите „Морско синьо” и „Бяла приказка" от Валери Петров, поетична експресия „Душа”, детския куклен спектакъл "Кучето, което не знаеше да лае" по Джани Родари. Участват нееднократно и печелят отличия в престижни фестивали и конкурси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама