Волен Сидеров плаши със съд всеки, който му иска имунитета

10:51, 12 окт 15 / Политика 25 716 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ако някой поиска депутатския имунитет на Волен Сидеров, той ще бъде подведен под съдебна отговорност. Това се закани пред медиите лидерът на „Атака“ малко преди да започне делото срещу него за инцидента на летище "Варна" през 2014 г., когато Сидеров и още няколко депутати спретнаха скандал по време на полет, а по-късно се стигна до разправия с полицията, като дори служител на реда обвини лидера на "Атака", че го е ударил. 

Сидеров не коментира делото за хулиганство, тъй като на преден план беше скандалът, който депутатът предизвика в центъра на София през почивните дни. В събота Сидеров и депутатът Десислав Чуколов направиха пореден панаир пред магазин за цигари и алкохол и обвиниха собствениците му, че продават контрабандни стоки. 

Сидеров отрича хулиганското си поведение, въпреки видеоклипове от скандала, заснети от граждани. Лидерът на „Атака“ не отговори конкретно на въпросите на журналистите, но обвини не една медия в цензура.

„Имате поръчка да ме окаляте от този, който управлява държавата. Защо не обграждате Бойко Борисов така?“, попита Сидеров.

„Тези, които цитират моето име и името на Чуколов и ни свързват с хулигански действия, ни клеветят. Тези, които го правят ще отговарят за това. Костов, Динев, Арнаудова и Маринов. Те излязоха онзи ден тук и извършиха нарушение на закона. Те нямат право да коментират детайли“, заяви още лидерът на „Атака“.

Депутатът и адвокат на Сидеров Явор Нотев заяви, че не виждал нищо нередно в поведението на партийния си началник. Той допълни още, че не вижда нищо в поведението му, което да се квалифицира като деяние, нарушаващо обществения ред с особена дързост и цинизъм, както е формулирано обвинението. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама