Прокуратурата е спряла делото за инициалите в тефтерчето на Филип Златанов

10:25, 12 окт 15 25 462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отговорът на въпроса кой стои зад инциалите ББ, ЦЦ, ИФ от тефтерите на бившия председател на Комисията за конфликт на интереси - Филип Златанов, вероятно ще остане без отговор. Поне това става известно от действията на прокуратурата по случая до момента, съобщава dnevnik.bg.

Разследването срещу неизвестен извършител по случая, е било спряно в сряда миналата седмица, става ясно от сайта на прокуратурата. По това разследване преди близо година тефтерите, на които трябваше да се направи графологична експертиза изчезнаха от колата на вещото лице Стефан Бенчев. Малко след това стана известно, че инициалите Д.П в тефтерите са били преправени на 10, а частите, в които има ДПеевски дори не са били показани.

Оказва се, че след шумното начало на случая от юли 2013, когато прокуратурата прожектира извадки от бележниците на Златанов, той е разделен на две. По първото дело Златанов получи три години и половина затвор за неизпълнение на служебните задължения.

По отделено разследване, което трябва да установи кой точно стои зад инициалите, през есента на миналата година, прокуратурата решава да назначи експертиза, за да провери дали това е почеркът на Златанов, дали записките му са били направени под натиск.

Така тефтерите се оказват у вещото лице Стефан Бенчев и през ноември 2014 година изчезват при странни обстоятелства от колата му. Прокуратурата тогава назначи проверка за действията на разследващите по случая, но през февруари тази година не откри виновни, припомня изданието. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама