Кампанията „Разруши мълчанието” гостува в Сливен

09:59, 12 окт 15 25 549 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проектът „Разруши мълчанието – кампания за информираност, превенция и защита срещу домашното насилие и насилие основано на полов признак” се представя днес в Сливен.

Целта на проекта е намаляване на насилието, основано на полов признак, чрез повишаване на информираността и знанието сред жертвите на насилие, уязвимите общности и обществото като цяло. Да се внедри в България челен норвежки опит в създаването и провеждането на медийни кампании за предотвратяване на насилието, основано на полов признак, чрез повишаване разпознаваемостта на проблема сред жертвите и обществото, както и да се насърчи нулева толерантност към подобно насилие.

Териториалният  обхват на проекта включва  общините: Столична, Сливен, Мездра, Плевен, Гоце Делчев, Неделино, Панагюрище, Търговище, Стара Загора и Козлодуй.

В Община Сливен, като подкрепяща организация ще се проведе работна среща на заинтересованите страни, за да се представи проекта, да се идентифицират и селектират подходящите хора /местни коалиции/, които да мултиплицират норвежкия опит в страната и да се превърнат в ядра за постигане целите на проекта.

В работната среща, която ще се проведе днес в зала „Май“ ще присъстват представители на общинска администрация, Директора на Областна Дирекция на МВР-Сливен, началника на РУП-Сливен, представители на гражданското общество.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама