Близо 6 000 студенти от ЮЗУ на практика по проект на МОН

09:30, 12 окт 15 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 6 000 студенти от Югозападния университет "Неофит Рилски" са взели участие в проекта "Студентски практики" на Министерството на образованието, финансиран с европейски средства. Това стана ясно по време на дискусия на тема "Студентски практики - реалност и възможности".

Участие в нея взеха успешно реализирали се студенти, които са взели участие в тези практики, ментори и академични наставници. Целта на мероприятието бе да се представят резултатите от проекта.

Всички участници в него изразиха мнение, че той е бил изключително полезен. Студентите са имали изключителна възможност да приложат своите знания на практика, да получат практически съвети и да решават реални казуси.

Пред Topnovini.bg д-р Десислава Иванова, ментор и академичен наставник в "Студентски практики" сподели впечатленията си от проекта.

"Моите впечатления са, че практиките предоставиха на студентите възможността да практикуват в реална среда професията, която са избрали като се запознаят с нейните специфични особености и те самите преценяват дали избраната област е тази, в която те самите искат да се реализират. Тъй като много се говори за практическата насоченост на обучението, особено когато студентът е избрал една специалност като "Психология" е много важно той да се докосне до спецификата на консултирането в различни области на човешката проблематика. Такъв беше и моят опит като ментор най-напред със студентите, които стажуваха и успяха да получат практически знания и умения в една много специфична област на зависимостите и зависимите поведения. От позицията ми на академичен наставник бих могла да споделя, че успях да видя студентите и реалните им качества като бъдещи психолози, съизмерени към една реална дейност", коментира д-р Иванова и допълни, че това е един много успешен проект и той трябва да продължи.

Накрая на дискусията с грамоти бяха отличени студенти, които са били назначени на работа в институциите, в които са провеждали своята практика. Сред тях са Десислава Петкова, Александра Тръмбева, Веска Каменова, Яна Георгиева, Гергана Стамболийска и други.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама