Мая Новоселска за „Улицата“: Има смях, малко носталгия, тъжна усмивка, но е от сърце

09:18, 12 окт 15 / Култура 25 649 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столичната публика с носталгия и много смях ще се върне повече от 20 години назад в спомените си, към едно любимо на хиляди българи шоу - „Улицата“, съживена от режисьора Теди Москов, на сцената в зала 1 на НДК във вторник.

В началото на лятото режисьорът изненада с решението си да напусне театъра, но паралелно с това съобщи изключително приятна новина – решението си да вдъхне нов живот на едно любимо на поколения българи шоу.

„Поколения звучи много хубаво, защото значи по някакъв начин „възрастен“ и „вечен“, отговори българската актриса Мая Новоселска. Екипът на София topnovini.bg я потърси, защото ако има актьор, за когото проектът на Теди Москов е меко казано емоционален, това е тя. Мая Новоселска, също е любим персонаж на българските зрители. Дори и по телефона, позитивното й излъчване кара човека от другата страна на линията да се засмее.

Прекъснахме репетицията, но актрисата нямаше нищо против. Тя с удоволствие заговори за „Улицата“ преди повече от 20 години и сега, след като Теди Москов я възроди на сцената.

„Много хубаво се чувстваме, защото сме цял отбор актьори на сцената. Тъй като има и прожекции, човек някак си се връща към онази хубава, прекрасна свобода, когато се забавлявахме, ама много се забавлявахме. И не мислехме за пари, което беше прекрасно. Сега стана доста по-меркантилно като общо течение в българския театър, за съжаление. Преди мислехме само как ще се съберем на първия снимачен ден и как ще се кефим. Сега също го има това, но през един друг поглед“, припомня си Мая Новоселска.

За актрисата „Улицата“ винаги е била свобода. Целият й творчески път може да се опише с тази дума и може би затова усеща разликата днес, когато дори и творците са в известна степен обременени от българската действителност. На сцената на НДК обаче и актьорите, и публиката основно ще се забавляват.

„В спектакъла на Теди Москов зрителите ще си припомнят много от скечовете, но има и не толкова познати моменти от „Улицата“. Има коментари от наша страна, има балет и оркестър на живо – едни прекрасни музиканти. Един калейдоскоп, много забавен и приятен. Вътре всеки ще си намери по нещо. Има и смях, има и малко носталгия, има и малко ей такава тъжна усмивка, но е от сърце“, разказва актрисата.

Въпреки че „Улицата“ от много години не е в телевизионния ефир, я попитахме каква е тайната едно шоу да бъде любимо на публиката и да не бъде забравено.

„Тя, „Улицата“, наистина от много години не е в ефира, но явно е било взаимно това между нас и публиката. Наистина аз бих казала една взаимна любов, което е чудно красиво нещо. Това нещо няма върхове, не, няма. Върхът е извън смисъла на това, което правим“, каза любимата българска актриса Мая Новоселска. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама