Детски обувки с еротични сцени предлагат във варненски магазини

08:24, 12 окт 15 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Детски обувки с еротични сцени от Кама Сутра върху тях се продават във Варна и София, съобщи БНТ. Възмутени родители питат редно ли е детски обувки със секс сцени върху тях да се предлагат в магазините.

От Комисията за защита на потребителите заявили, че случаят не може да се разглежда като нелоялна търговска практика, тъй като не е свързан с накърняване икономическите интереси на потребителите. Не се премълчавала информация, нямало и заблуда, така че да се стимулира покупката им.

От Агенцията за закрила на детето са категорични, че обувките със сексуални сцени са крайно неподходящи за деца и оказват неблагоприятно влияние върху развитието им. Но отговорността е на родителите и търговците.

"Призоваваме родителите, които носят първостепенна отговорност за децата, да обръщат внимание на това, което купуват, за да не попадат подобни артикули с неподходящо съдържание при тях. По този начин ще ограничим производството на подобни артикули и те няма да достигат до децата. Не можем да забраним тази стока. Можем просто да апелираме към хората да не я купуват", каза Цветелина Георгиева, старши експерт в Агенцията за закрила на детето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама