Лютви Местан: Ще превърнем Шуменския регион в истинска европейска област на България

18:32, 11 окт 15 / Политика 25 460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на ДПС Лютви Местан застана днес редом с кандидатите на партията за кметове и общински съветници в Шуменско на сцената в препълнената зала на драматичния театър в областния град.

 „Във вас е надеждата на хиляди наши избиратели от Шуменска област. Дойдох тук с много силния екип на много силната партия ДПС, за да ви кажа, че както днес така и през следващите 4 години на вашето управление ще застанем плътно зад вас и ще помогнем за реализиране на всичките ви идеи за превръщането на област Шумен в истинска европейска област на България”, обърна се към кандидатите Местан.  

Той посочи, че основната цел на ДПС е да разшири географията, качеството и количеството на участието си в местното самоуправление.

„Грижа на всеки един политик, на всяка политическа сила, освен Пловдив, Бургас, Варна, София с нейните жълти павета, грижа на държавната политика трябва да бъдат и Шумен, Смядово, Каолиново, кв. „Бялата пръст”, село Риш. Затова председателят на ДПС ще продължава да ходи по планинските пътеки на село Риш, по друмищата на село Друмево и Вехтово, докато очите и на българската държавна политика, и на Европа не се обърнат към реалните нужди на моите братя и сестри от малките населени места”, заяви Местан.

Той призова избирателите на 25 октомври да дадат един истински урок по политическа култура и да придадат такава тежест на ДПС, че никой да няма право да си мисли, че ДПС може да бъде изолирана. В края на речта си, Лютви Местан приветства хората в залата на майчиния си език.

Предизборната среща на ДПС в Шумен уважиха евродепутатът Филиз Хюсменова, зам.-председателят на Народното събрание Алиосман Имамов, председателят на сдружение „Толерантност” Билхан Абазов. Бяха представени издигнатите от ДПС кандидати за кметове на 10-те общини в Шуменска област, листата с кандидатите за общински съветници в община Шумен и кандидатите за кметове на 11 села в общината.

Областният председател на ДПС Нуридин Исмаил, който е и кандидат за кмет на община Хитрино обяви, че на тези избори амбициите на партията в Шумен са много големи. „Вярвам, че на тези избори нещо за първи път ще се случи в Шуменска област”, заяви той.

„Имаме голяма отговорност – това доверие, което ни давате е много важно, но то ни задължава. Целта ни е българските общини да бъдат свободни и силни, защото в местното самоуправление е основата на демокрацията”, каза кандидатът за кмет на Шумен Бюнямин Хасан.

Предизборната среща бе съпроводена с концерт, в който участва известният изпълнител Орхан Мурад. Той изправи залата на крака с песните си.

На сцената се изявиха и талантливи младежи от танцови състави и певци, победители от конкурсите „Букет”, под патронажа на Ахмед Доган.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама