Бетонират деретата във варненския квартал Аспарухово

15:42, 11 окт 15 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Деретата във варненския квартал Аспарухово ще бъдат бетонирани заради опасността от нови наводнения след продължителни валежи от дъжд. Финансирането вече е осигурено, в момента тече процедура по избор на фирма изпълнител.

Опасните деретата по ул. “Горна студена” и ул. “Моряшка”, станали причина за трагедията във варненския кв. Аспарухово миналото лято, ще се реконструират в отводнителни канали. Това реши районното кметство. Деретата ще бъдат облицовани с бетонни стени. За по-голяма сигурност под дъното на двата канала е предвидено да се изгради и дренаж за отвеждане на подпочвените води. Хората от квартала треперят при всеки лек дъжд и още не могат да изтрият спомена за това, което преживяха миналото лято.

Според инженерите изчисленията са направени така, че съоръженията да поемат водата и при много силни валежи. Двата отводнителни канала ще бъдат завършени до края на следващата година. Изграждането ще струва 10 млн. лева, като финансирането е осигурено от европейския фонд “Солидарност”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама