Питат кандидатите за власт в Бургас как ще намалят жертвите на пътя в града

15:23, 11 окт 15 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отворено писмо до 11-те кандидати за кмет на Бургас, до местните ръководства на политическите партии, участващи в изборите, и до всички кандидати за общински съветници са изпратили от фондация „Безопасни улици от Валя“. В него се настоява те да отговорят на някои наболели въпроси, свързани с безопасността на движението в града, и мерките, които биха предприели, за да се подобри тя.   

От фондацията питат как ще решат проблема с хилядите неспазващи правилата за престой и паркиране, ще продължат ли започнатата през последните години политика на отрязване на възможностите за пресичане на улици от пешеходците, как ще се справят с масовото неспазване на ограниченията на скоростта в града, какво ще предприемат за обособяването на Централната градска част и комплексите като безопасни и спокойни райони и др.

От „Безопасни улици от Валя“ пишат, че макар и в Бургас показателите да са по-добри от много други градове в България, статистиката за морския град през последните години показва завишаване на пътните инциденти и броя на пострадалите. Само тази година, до края на месец септември, загиналите пешеходци са 50 % от всички намерели смъртта си при катастрофи в града. За сравнение, в другите големи европейски градове те не надхвърлят 15 %.

Прави впечатление и увеличаващият се брой произшествия, завършили с преобръщане на автомобила извън пътното платно или с удар в крайпътно съоръжение, като за миналата година техният брой е 114.

От фондацията посочват, че безопасността на движението е резултат на съвместните усилия на много институции, органи и организации. Затова искат да разберат вижданията и конкретните действия, които кандидатите за бъдещи управленци ще предприемат за намаляване броя на човешките жертви по улиците на Бургас.

Пълния текст на писмото вижте в прикачения файл!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама