Златко Димитров представи стратегия за реформи във всички сфери в община Несебър

14:34, 11 окт 15 / Политика 25 582 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стратегия за реализиране на европейски проекти в полза на гражданите на община Несебър и реформи в здравеопазване, социална политика, образование и културата обяви кандидатът за кмет на ГЕРБ Златко Димитров пред над 300 симпатизанти в залата на читалище “Яна Лъскова” в Стария град на Несебър. По време на събитието беше представена и листата с 21 кандидати за общински съветници на партията. Официални гости, които изразиха подкрепата си, бяха депутатите от ГЕРБ Димитър Бойчев и Иван Вълков, кметът на Поморие Иван Алексиев, началникът на „Съдебна медицина“ в Бургас д-р Галина Милена.

„Нашата община е най-богатата в България. Но това не се усеща в ежедневието на хората, няма съществена положителна промяна в живота ни. Пропуснати са толкова много възможности за привличане на европейски средства и реализиране на проекти, от които хората да имат пряка полза. Няма прозрачност на харченето на парите, които идват от нашите данъци”, категоричен бе Златко Димитров пред пълната зала. Той допълни, че пропуснатите ползи са за инвестиции в областта на изграждане на канализация, общински пътища и инфраструктура, която да облекчава трафика и паркирането през активния летен сезон за туристите, както и да улесни местното население.

Възстановяване на здравните служби в по-малките населени места и осигуряване на постоянна грижа чрез ангажиране на фелдшери и медицински сестри е основен приоритет в здравната програма. Организиране на мащабни фестивали, които да подпомогнат на удължаването на туристическия сезон, е един от представените акценти в сферата на културата. Ясен план за превръщането на община Несебър в национален център за подготовка на кадри за туризма чрез организиране на практически стажове съвместно с бизнеса, ранно професионално ориентиране на учениците от ПГ по туризъм “Иван Вазов” и откриване на филиал на университет в Несебър, където желаещите да могат да продължат образованието си. Подпомагането на отглеждането на деца в общината да бъде базирано на цялостна и дългосрочна политика, а не само на еднократна помощ при раждане, предвиждат още мерките в програмата на Златко Димитров и общинските съветници.

Осигуряване на финансиране по европроекти с приоритет подобряване на инфраструктура, общински пътища, канализация, осветление, паркови пространства също е залегнало в плана на кандидатите на ГЕРБ. Не на последно място кандидатът за кмет ще работи и за лесен, бърз и удобен достъп на услугите за гражданите от получаването на копия на скици, през пускането и обработването на жалби, до регистрацията в бюрото по труда. Златко Димитров поема и ангажимент за изнесени приемни „Час на кмета“ по всички населени места всеки месец, за да докаже, че не е трудно хората да имат пряк контакт с него.  

Над 300 членове и симпатизанти на ГЕРБ в Несебър, които посетиха събитието, имаха възможност да се насладят на моноспектакъла „Смях и песни“ на актьора Георги Мамалев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама