Община Разград ще отбележи тържествено Деня на българската община - 12 октомври

14:25, 11 окт 15 25 450 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Разград ще отбележи тържествено Деня на българската - 12 октомври, съобщиха от общинската администрация.

 Традиционно празникът ще започне в 8.30 часа във фоайето на общината, където общинските служители ще бъдат поздравени от ръководството на местната управа.

По-късно общинари и граждани ще почетат делото на първия разградски кмет Георги Попов. Церемонията e в 12.15 часа пред Етнографския музей, където е родният дом на Попов. В знак на почит пред делото и заслугите на първия кмет на Разград ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметната му плоча.

За 13.30 часа е насрочено тържественото заседание на Общинския съвет. На него ще бъдат обсъдени и гласувани новите предложения за носители на почетния знак "За принос към местното самоуправление" и приза „Никола Икономов”. Номинирана за почетният знак, който се връчва на 12 октомври - Деня на българската община е Божидарка Радоева - дългогодишен служител, старши специалист в кметство село Благоево, а с наградата на името на възрожденеца ще бъде удостоен заслужилият треньор по борба и печетен гражданин на Разград Али Салиев.

Връчването на наградите ще бъде непосредствено след тържествената сесия във фоайето на 11 етаж срещу залата на Общинския съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама