Антонио Бандерас, Салма Хайек и Силвестър Сталоун рекламират България (видео)

13:15, 11 окт 15 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Холивудските актьори Антонио Бандерас, Салма Хайек, Ейдриън Броуди и режисьорът Том Кърк са лицата в новия рекламен клип за България, който представи днес Министерството на туризма, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Видеото е съвместен проект на министерството и „Ню Бояна филм“. Туристическият министър Николина Ангелкова подчерта, че за представянето на страната ни са заложили на тясната връзка между туризма и кино индустрията. Тя подчерта още, че съвместният проект не е струвал нищо на държавния бюджет.

„Клипът показва тясната връзка между туризма и киното и това колко туристи привлича тази индустрията. Само в Англия след снимките на „Хари Потър“ туристите се увеличават с 50 %. Снимките на „Игра на тронове“ позиционира Хърватия като кино дестинация. Превръщането на страната ни в кино дестинация ще ни донесе допълнителен прираст на туристи и ще ни помогне в намаляването на сезонността. Усилията ни са да направим България още по-разпознаваема като кино дестинация“, категорична беше министър Ангелкова.

„Когато в една страна пристигат световни знаменитости, това е голяма реклама за нея. Има неща, които не са видими, когато се снима филм в дадена държава. Когато една звезда влезе в едно пространство, погледът на цял свят се насочва към нея – какво прави, къде спи, какво яде, какво мисли за конкретното място“, заяви Ярив Лернер, изпълнителен директор на студията „Ню Бояна филмс“ у нас.

Министърът на туризма добави, че предстои клипът да се излъчи в Холивуд преди представянето на българския кандидат за наградите „Оскар“ - „Съдилището“.

На въпрос защо акцентът в рекламния клип са холивудски звезди, а не нещо, което ще направи България наистина уникална и разпознаваема, например експозицията „Епопея на тракийските царе“, Ангелкова отговори:

„По отношение на траките, успяхме да се договорим догодина да се проведе конференция на древните цивилизации, където ще представим ролята им, като продължение на изложбата ни в „Лувъра“, каза Ангелкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама